Record la casa Christie's: amintiri de la Glastonbury (FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 15 aprilie 2012 28 afişări

După o perioadă în care artistul stradal britanic Banksy nu permisese comercializarea lucrărilor sale pe motiv că nu le-a creat ca să le vândă, o serie de lucrări ale acestuia au fost scoase la licitaţie, după ce artistul şi-a dat acordul, iar rezultatul a fost că au fost obţinute sume mai mari decât se aşteptaseră casele de licitaţie.

Cel mai important articol licitat s-a vândut pentru echivalentul a 120.000 de euro, o sumă de trei ori mai mare decât se aştepta casa Christie's. Lucrarea constă în nişte elicoptere militare pictate pe un perete al remorcii unui camion cu echipamente de sunet folosite la festivalul de la Glastonbury din 1998.

Imaginea de atunci remarcată de solistul de la Blur, Damon Albarn, care l-a rugat pe artist să creeze o copertă de album pentru trupă. Aşa a ajuns Banksy să deseneze coperta albumului "Think Tank", din 2003.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/record-la-casa-christie-s-amintiri-de-la-glastonbury-foto-9525159
9525159
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.