Prince, pedepsit să plătească 4 milioane de dolari unei companii de parfumuri (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 03 septembrie 2011 20 afişări

Muzicianul american Prince a fost condamnat de un tribunal din New York să achite daune de 3,95 milioane de dolari către o companie producătoare de parfumuri care l-a dat în judecată.

Compania Revelations Perfume and Cosmetics Inc. l-a acţionat în justiţie, acuzându-l că a făcut demersuri ca să împiedice eforturile ei de a lansa pe piaţă un parfum denumit după unul dintre albumele lui Prince, transmite AP.

Compania, cu sediul în Huntingdon Valley, Pennsylvania, a argumentat că a obţinut licenţă pentru folosirea imaginii şi a numelui lui Prince, precum şi pentru a folosi titlul albumului "3121" spre a-şi promova în 2006 o linie de parfumuri. Numai că Prince şi-a încălcat ulterior promisiunea de a susţine promovarea liniei de parfumuri, după ce parfumul a fost lansat, în iulie 2007.

Avocatul lui Prince a declarat pentru New York Law Journal că muzicianul va combate mai departe în justiţie decizia tribunalului, având în vedere că sentinţa privind plata daunelor trebuie confirmată de un alt judecător.

Albumul "3121" a fost lansat în martie 2006. Denumirea albumului este considerată a avea legătură fie cu adresa unei vile pe care Prince o închiriase la Los Angeles, fie cu un verset din Psalmii biblici (Binecuvântat să fie Domnul, căci Şi-a aratat în chip minunat îndurarea fata de mine: parc-aş fi fost într-o cetate întărită" - 31:21).

Albumul, care a produs trei single-uri (Te Amo Corazon, Black Sweat şi Fury), a fost prima creaţie a lui Prince care s-a lansat direct pe locul 1 în topul vânzărilor, cu 183.436 de exemplare vândute într-o săptămână.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/prince-pedepsit-sa-plateasca-4-milioane-de-dolari-unei-companii-de-parfumuri-video-8692909
8692909
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.