„Povestiri cu Pat Hobby", Polirom (traducere şi note de Alexandra Coliban)

Postat la 17 noiembrie 2011 35 afişări

Dacă aţi apreciat „Marele Gatsby" şi „Blândeţea nopţii", romanele cult ale lui F. Scott Fitzgerald, şi aşteptaţi cu nerăbdare remake-ul filmului „Marele Gatsby„, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, o să fiţi încântaţi de volumul „Povestiri cu Pat Hobby", în care celebrul scriitor recompune începuturile cinematografului american.

Cele şaptesprezece povestiri cu Pat Hobby sunt inspirate din experienţele lui F. Scott Fitzgerald de pe vremea când lucra pentru Universal Studios.

Pat Hobby, scenarist la Hollywood, trăieşte într-o săracie lucie în ciuda succesului pe care l-a avut în epoca filmului mut. Viaţa i se reduce la alcool, cinism şi o continuă hoinăreală în preajma studiourilor. Majoritatea poveştilor îl descoperă falit, mai tot timpul implicat în mărunte intrigi financiare sau având legătură cu mult dorita apariţie pe genericele filmelor. În "Povestiri", cititorii vor merge pe urmele lui Pat Hobby, vor putea afla care este dorinţa de Crăciun a acestuia, dar şi care este secretul lui. Întâmplările descrise în acest volum sunt pline de umor şi de nostalgie faţă de începuturile cinematografului american, înainte să devină o industrie, cum susţine, cu amărăciune, protagonistul.

deMĂDĂLINA CERBAN

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/povestiri-cu-pat-hobby-polirom-traducere-si-note-de-alexandra-coliban-8981443
8981443
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.