Piss Christ, sau scandal in Orasul Papilor

Postat la 15 mai 2011 26 afişări

Un grup de ultrasi catolici au vandalizat, in Duminica Floriilor, doua opere ale artistului american Andres Serrano la Avignon, stravechea resedinta a papilor. Dupa actele de forta de la Avignon, fotograful american, acum in varsta de 60 de ani, isi apara creatia spunand ca reprezinta o critica la adresa "industriei de miliarde a unui Hristos-al-beneficiilor".

Serrano, bun crestin, explica: "Titlurile mele au un caracter literal si sunt, pur si simplu, descriptive. Daca realizez o lucrare cu lapte si sange, o voi numi folosind cuvintele lapte sau sange. Am recurs la sange, la urina, la lacrimi ca sa reamintesc lumii intregi prin ce calvar a trecut Hristos si ca sa vorbesc despre Dumnezeu devenit om".

Lucrarea care i-a iritat pe credinciosi este o fotografie din 1987, executata in tehnica ilfocrom montat pe plexiglas, cu dimensiuni 59,7 cm x 40,6. Andres Serrano declara ca a umplut un recipient cu un amestec din sangele si urina personala si ca, apoi, a scufundat in el un crucifix popular, din plastic, pe care apoi l-a pozat. Ca sa sublinize conditiile "speciale" in care a fost realizata fotografia, artistul a intitulat-o "Piss Christ".

Mai mult pe Ziarul de Duminica.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/piss-christ-sau-scandal-in-orasul-papilor-8267138
8267138
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.