Pe plaja din Saint Tropez

Postat la 17 iulie 2007 4 afişări

Oras de petreceri unde poti cheltui 15.000 de euro fara sa clipesti, Saint Tropez e un loc unde se aduna vedetele si miliardarii ca sa-si etaleze iahturile si sa faca shopping. Turistul amator de distractie, dar cu buget ceva mai mic nu trebuie sa evite insa statiunea, deoarece poate gasi modalitati foarte placute de petrecere a timpului.

Oras de petreceri unde poti cheltui 15.000 de euro fara sa clipesti, Saint Tropez e un loc unde se aduna vedetele si miliardarii ca sa-si etaleze iahturile si sa faca shopping. Turistul amator de distractie, dar cu buget ceva mai mic nu trebuie sa evite insa statiunea, deoarece poate gasi modalitati foarte placute de petrecere a timpului. 


LA PLAJA. De-a lungul plajelor care se intind pe coasta Baie de Pampelone are loc in fiecare vara prezentarea celor mai scumpe si mai "la moda" costume de baie ale anului. Desi plaja de pe coasta se intinde pe trei mile, deseori oamenii obisnuiti nu sunt lasati sa se aseze pe sezlong - deoarece numarul de celebritati pe metrul patrat e mult prea mare.

 

MASA PE PLAJA. Cel mai bun restaurant este Club les Palmiers, cu servire excelenta si mancare la fel, unde hotelurile de top isi duc clientii cei mai buni si pentru care se recomanda rezervare din timp. Un alt restaurant deschis de curand este H20, aproape de plaja.

 

SEARA. O terasa romantica scaldata in lumina lumanarilor si ascunsa in umbra unui hotel amenajat intr-un conac - La Maison Blanche. Cei care doresc o seara mai antrenanta pot alege dintr-o varietate de cluburi, cum ar fi Les Caves du Roy, caruia i-au calcat pragul staruri ca George Clooney sau Kate Moss, VIP Room, unde se intra foarte greu, dar se pot intalni vedete ca Madonna, P Diddy sau Papayo. Club Chez Maggi este cel mai renumit club de pe coasta franceza pentru gay.

 

RECUPERARE: Dupa petrecere se poate apela la serviciile Byblos Spa, pentru un tratament contra imbatranirii sau o sedinta de aromaterapie si masaj. Se poate merge si la plaja sau se pot vizita expozitia Picasso, deschisa pana la 15 octombrie la Musée d’Annonciade.

 

CAZARE LA CASTEL. Desi nu este un hotel de lux, ci primul din lista hotelurilor cu discount din Saint-Tropez, Château de la Messardicre are patru stele si o camera costa 500 de euro. Alte hoteluri cu camera sub 750 de euro (1.000 de dolari) pe noapte sunt: Les Capucines, La Tartane sau La Bastide de Saint Tropez.

 

CUMPARATURI. Saint Tropez nu are o strada recunoscuta pentru shopping, dar magazine mai mari sau mai mici sunt la tot pasul: Galeries Tropeziennes, Jacqueline Thienot, Autour des Oliviers sau Le Dépôt sunt cateva dintre acestea. Desi orasul este renumit pentru magazinele de lux, se gaseste si un bazar de unde toata lumea cumpara brocart si sunt si magazine cu reduceri, mai ales dupa jumatatea lunii iulie. Braderie si Benetton practica reduceri de 70% la sfarsit de sezon.

 

LA PLIMBARE. Daca aerul cosmopolit al oraselului va apasa, puteti iesi la o plimbare in imprejurimi: Grimaud, un sat medieval cu stradute inguste, cu ruine si cu biserici frumoase; mai sus pe dealuri se gaseste Ramatuelle, un orasel francez fermecator unde au loc festivaluri de jazz si care ofera perspectiva cea mai buna asupra Baie de Pampelone sau puteti vedea un faimos ceas public din secolul al XIV-lea in satucul Cogolin.

 

CU BARCA. 1.000 de euro este suma minima pentru inchirierea unei barci de dimensiuni mici, care poate fi condusa fara permis. Cea mai cunoscuta companie de inchirieri este Suncap Company. Pentru cine are rau de mare, exista o adevarata piata a inchirierii de biciclete - pe dealurile de langa Saint Tropez fiind unul din punctele unde biciclistii din turul Frantei respira cam greu. O bicicleta costa pe zi de la 25 de euro.

 

EVENIMENTE. In fiecare an, la Saint Tropez se intampla: Festivalul Interceltic (3-12 august), Turul Frantei - faza 6 (13 iulie), Festivalul Mozart (27 iunie-13 iulie) sau Moonlight Market - o piata in aer liber deschisa toata noaptea in mai multe zile din luna iulie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Pe plaja din Saint Tropez
/arta-si-societate/pe-plaja-din-saint-tropez-1009818
1009818
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.