Vreţi un coteţ de lux pentru căţel?

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 15 iulie 2012 604 afişări

Stăpânii nu se dau în lături de la a le asigura cât mai mult confort prietenilor canini. Banii zboară pe mâncare bună, accesorii, jucării sau coafor, dar şi pe cuşti uneori foarte luxoase, departe de coteţele clasice cu numele căţelului pe ele.

Unii şi-au comandat chiar cuşti ecologice, cu panouri solare sau plante pe acoperiş, scrie The New York Times. Ceea ce se remarcă însă în ultima vreme este că animăluţul pentru care se face toată această investiţie nici nu prea mai locuieşte acolo, pentru că a ajuns să fie considerat din ce în ce mai frecvent drept un membru al familiei şi ca atare primit în casă, eventual şi-n pat. Aceasta însă nu-i face pe proprietari să renunţe la cuşti, pentru care au, dimpotrivă, pretenţii din ce în ce mai mari.

Cuşca modernă trebuie să fie un obiect care se potriveşte cu casa pe lângă care este aşezată şi o realizare cât mai complexă. Spre exemplu, în cazul unui căţel cu probleme locomotorii adoptat de la un adăpost, stăpânii au comandat un coteţ cu ferestre, care să-i permită să vadă tot ce se petrece afară, chiar stând aşezat jos înăuntru. O căsuţă luxoasă pentru căţel, creată de un designer cunoscut, costă de la câteva sute la câteva mii de dolari, ba chiar până la 20.000 de dolari, şi este fie o versiune în miniatură a casei stăpânului, ori o adevărată operă de artă. E cazul celei comandate de supermodelul Rachel Hunter şi ai cărei pereţi sunt decoraţi cu urme de lăbuţe şi oase, imagini de căţei, la care se adaugă corpuri de iluminat prinse în fier forjat şi podea de teracotă.

Moda apelului la designeri sau arhitecţi pentru adăpostul câinelui nu este însă tocmai nouă, însuşi Frank Lloyd Wright fiind solicitat să creeze o cuşcă de către fiul unui client, îngrijorat că trebuia să-şi lase câinele afară din casă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
moda,
lux,
caini,
animale,
cotet,
cusca,
SUA,
tendinte,
hobby,
design
/arta-si-societate/panorama/vreti-un-cotet-de-lux-pentru-catel-9862992
9862992
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.