Vreţi ouă Fabergé la micul dejun?

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 08 aprilie 2012 52 afişări

Hotelierii de lux din diverse locuri de pe glob pun la bătaie bani, efort şi imaginaţie pentru a-şi îmbia clienţii cu înclinaţii artistice să le treacă pragul.

Complexul Mandarin Oriental din Hong Kong, renumit pentru restaurantele sale deţinătoare de stele Michelin, găzduieşte licitaţii de artă asiatică sau obiecte scumpe, cum ar fi colecţia de vinuri a compozitorului Andrew Lloyd Weber. Ba chiar şi-a adaptat până şi meniurile în spirit artistic, unul dintre maeştrii bucătari creând un preparat cu ouă şi caviar ce aminteşte de ouăle Fabergé, scrie The Wall Street Journal. Complexul organizează şi trei expoziţii de artă pe an.

La rândul său, Royal Monceau-Raffles din Paris îşi expune colecţia de artă în camerele oaspeţilor, are spaţiu special pentru evenimente dedicate artei, precum şi o librărie cu cărţi din domeniu pentru cei care vor să se documenteze mai bine. Cei care se cazează în acest hotel primesc un "meniu" artistic cu informaţii despre expoziţii şi galerii din oraş, iar la cerere pot vizita galeriile de artă noaptea ori pit aranja un tur privat al Centrului Pompidou.

De cealaltă parte a Oceanului Atlantic, în Marea Caraibelor, hotelul Eden Rock din St. Barths invită artişti care să expună la galeriile din incinta sa şi care să discute cu clienţii hotelului şi să creeze opere de artă în timpul şederii acolo. Alte hoteluri, cum ar fi complexul Auberge du Soleil din Rutherford, California sau Andaz 5th Avenue din New York, oferă posibilitatea celor care se cazează la ele să cumpere fie operele de artă expuse, fie să-şi procure reproduceri în ediţie limitată ale acestora.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/vreti-oua-faberg-la-micul-dejun-9491591
9491591
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.