Vreţi inspiraţie pentru team-building? Luaţi exemplu de la peşti!

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 30 octombrie 2011 82 afişări

Spiritul de echipă se regăseşte acolo unde te aştepţi mai puţin, după cum arată un studiu prezentat în publicaţia "Ethology", care a identificat astfel de manifestări la o specie de peşti trăitori pe lângă recifele de corali din Marea Roşie.

Aceşti peşti, Parupeneus cyclostomus, trăiesc în grupuri organizate în funcţie de dimensiunea indivizilor şi acţionează în echipă atunci când vânează. Când un individ urmăreşte prada în zona de corali, ceilalţi din grup se poziţionează astfel încât să-i blocheze acesteia orice cale de scăpare, pentru a asigura reuşita acţiunii.

Exemple de lucru în echipă s-au mai observat anterior, dar de regulă la primate superioare (cimpanzei) sau la balene ucigaşe.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/vreti-inspiratie-pentru-team-building-luati-exemplu-de-la-pesti-8918551
8918551
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.