Vom avea roşii mai bune la gust, mulţumită geneticii

Postat la 03 iunie 2012 12 afişări

După nu mai puţin de nouă ani de studii şi experimente, un grup de cercetători au reuşit să identifice şi să publice în premieră genomul banalelor roşii. În urma descoperirii lor, oamenii de ştiinţă susţin că pe viitor se vor putea produce roşii ale căror gust, valoare nutritivă, culoare şi alte calităţi să fie considerabil îmbunătăţite.

Genomul complet al roşiei a fost publicat pe data de 31 mai, anul curent, în paginile prestigioasei publicaţii Nature. Secvenţierea genomului constă în decodificarea ADN-ului organismului respectiv, iar această operaţiune ajută cercetătorii nu doar să înţeleagă mai bine organismul, ci chiar să-l îmbunătăţească.

"Oamenii vor cumpăra în viitorul apropiat roşii cu un gust şi o calitate superioare, deoarece acum ştim cum să îmbunătăţim aceste atribute", declară Joyce Van Eck, cercetător principal în cadrul Boyce Institute for Plant Research din cadrul Universităţii Cornell. "Descoperirea combinaţiei corecte de gene ne va permite să culegem roşiile când sunt coapte, dar fără a fi moi, ceea ce va duce la creşterea calităţii roşiilor din supermarketuri."

Mai mult pe www.descopera.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stiinta,
genom,
rosii,
tomate,
supermarket,
genetica
/arta-si-societate/panorama/vom-avea-rosii-mai-bune-la-gust-multumita-geneticii-9701589
9701589
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.