V-au supărat colegii? Daţi în ei!

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 16 iunie 2012 55 afişări

Ocazii de apropiere între colegii de companie ori de a da o lecţie contondentă rivalilor, evenimentele sportive de genul maratonului sau al triatlonului deja nu mai sunt întreceri suficient de serioase pentru unii.

Au apărut companii care organizează evenimente sportive ceva mai dure, care-i pun mult mai bine la încercare pe participanţi, scrie the Wall Street Journal. Colegii de birou au astfel ocazia să socializeze în afara serviciului ori să tranşeze vreo problemă în luptă dreaptă, la o cursă prin noroi, dar nu numai, încheiată cu o petrecere cu bere rece.

Traseele pe care se concurează nu sunt prea lungi, însă presupun depăşirea de obstacole de tot felul, de la şanţuri ondulate pline de noroi prin care trebuie să se târască, parcursul a 30 de metri prin vechi tuneluri de mină prin care trebuie să se orienteze, târârea unui bloc de ciment de circa cincizeci de kilograme pe o distanţă de 200 de metri, urcarea pe pantă pe sub sârmă ghimpată la sărituri prin foc ori scufundatul în apă cu gheaţă.

Învingătorii sunt foarte mândri de reuşită, considerând că asemenea evenimente întăresc caracterul unui om, iar unii dintre ei ajung să-şi treacă până şi în CV victoriile. Cei mai atraşi de întrecerile de acest tip sunt angajaţii din domenii concurenţiale ca vânzările sau serviciile financiare, iar organizatorii sunt companii ca Spartan Race sau Tough Mudder, care, deşi nu au mulţi ani de funcţionare în spate, au ajuns să organizeze întreceri în diverse ţări, cei pentru tarife de la 60 la 200 de dolari pe cap de participant.

Înainte de a fi lăsaţi să se înfrunte însă, concurenţii trebuie să semneze o declaraţie prin care absolvă organizatorii de orice răspundere dacă se accidentează sau mor.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/v-au-suparat-colegii-dati-in-ei-9752710
9752710
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.