Uşurinţa cu care se pot imortaliza în ziua de azi momentele importante cu ajutorul aparatelor foto şi al telefoanelor nu e pe placul tuturor, unii dorindu-şi o amintire ceva mai deosebită

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 02 iulie 2023 35 afişări

Uşurinţa cu care se pot imortaliza în ziua de azi momentele importante cu ajutorul aparatelor foto şi al telefoanelor nu e pe placul tuturor, unii dorindu-şi o amintire ceva mai deosebită

Uşurinţa cu care se pot imortaliza în ziua de azi momentele importante cu ajutorul aparatelor foto şi al telefoanelor nu e pe placul tuturor, unii dorindu-şi o amintire ceva mai deosebită.

Aceştia apelează astfel la o soluţie la care orice familie bogată apela cândva: portretele realizate clasic, în ulei pe pânză, o posibilitate care a apărut datorită internetului care a făcut accesul la artişti mai uşor, scrie Wall Street Journal. Artiştii moderni care realizează portrete îi permit clientului să aleagă dimensiunea tabloului, precum şi stilul de pictură în funcţie de bugetul pe care-l are disponibil.

Preţul merge de la un pic peste o mie la zeci de mii de dolari, variind, bineînţeles, şi în funcţie de cât de cunoscut este artistul. Unul din motivele pentru care se comandă în ziua de azi portrete realizate de pictori îl reprezintă dorinţa de a avea ceva mai durabil, dat fiind că tablourile se pot păstra sute de ani, faţă de imaginile digitale, despre care nimeni nu ştie cât vor rezista. Pentru cele mai simple şi mai ieftine portrete ale unei persoane sau grup nu trebuie decât trimisă o fotografie artistului care o va reproduce într-un tablou, iar cele mai scumpe creaţii presupun şedinţe în care subiectul îi pozează pictorului care poate oferi sfaturi şi cu privire la decorul care este mai potrivit pentru client. Există şi cazuri în care artiştii primesc comandă de portrete de animale, atunci când un client doreşte, de exemplu, să-i fie imortalizaţi pe pânză câinii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Panorama,
tablou,
artist,
artisti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.