Tratament de înfrumuseţare pentru omul gheţurilor

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 03 februarie 2018 47 afişări

Devenit vedetă la mai bine de 5.000 de ani de la moartea sa şi după ce a fost descoperit în Alpi, Ötzi, supranumit şi ”Omul gheţurilor“, continuă să fascineze atât oamenii de ştiinţă, cât şi vizitatorii muzeului unde este expus.

Tratament de înfrumuseţare pentru omul gheţurilor

Ca să rămână în formă maximă pentru a putea fi studiat şi admirat în continuare, Ötzi are însă nevoie de tratamente de întreţinere, de care se ocupă Muzeul de Arheologie al Tirolului de Sud, din localitatea italiană Bolzano, care-l găzduieşte, scrie Washington Post. Deşi expus într-o încăpere specială în care vizitatorii nu au acces, aceştia putându-l vedea doar printr-un geam, Ötzi trebuie ţinut în condiţii de temperatură şi umiditate controlată ca să nu se usuce, iar de întreţinerea sa se ocupă un medic legist, profesorul doctor Oliver Peschel.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.