Steaua fara nume

Postat la 13 octombrie 2007 1 afişăre

Daca pana nu demult cea mai mare problema cu care se putea confrunta o trupa ce dorea sa devina celebra era gasirea casei potrivite de discuri, mai nou trupele se vad nevoite sa-si puna toata creativitatea la contributie pentru a-si gasi un nume care sa nu mai fi fost folosit de altcineva.

Dupa mai bine de 50 de ani de muzica rock, cele mai bune nume, inclusiv cele cu jocuri de cuvinte, au fost deja utilizate, avocatii sfatuind trupele aflate la inceput sa verifice pe paginile de pe MySpace daca numele dorit poate fi adoptat fara probleme. Din aceasta cauza, cei mai noi aspiranti la gloria muzicala folosesc nume fara vreo sonoritate deosebita si care seamana atat de mult unele cu altele, incat risca sa-i deruteze pe fani. Astfel, exista trupe ca Ting Tings si Jing Jings, confundate de multe ori cu Jing Jang Jong - sau ca Good Books, confundata nu rareori cu Good Shoes. Alte trupe prefera sa adopte nume care au apartinut candva unor formatii care nu mai activeaza de multa vreme. Numele unei formatii este foarte important, explica experti din industria inregistrarilor muzicale, la fel de important ca acela al unei marci, iar cei care au inteles acest lucru, ca U2, Led Zeppelin sau Rolling Stones, au cunoscut un succes comercial urias.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
muzica,
discuri,
nume,
creativitate
/arta-si-societate/panorama/steaua-fara-nume-955027
955027
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.