Slow food cu muzica

Postat la 08 martie 2010 11 afişări

Un curent gastronomic care a cucerit deja Parisul si New Yorkul isi sarbatoreste anul acesta cea de-a zecea aniversare.

Curentul, denumit Le Fooding, este creatia unui fost critic de restaurante, Alexandre Cammas, aflat in cautarea unei alternative la un sistem considerat de el "inchistat". Inspirat de atmosfera unui restaurant londonez, a inceput prin a organiza asa-zise picnicuri cu bucatari tineri si necunoscuti. Acestia isi preparau bucatele, in timp ce DJ-ii se ocupau de muzica.

Caracterizat drept "slow food cu ceva ritmuri muzicale" sau, asa cum il descrie Cammas, drept o combinatie de gastronomie si cultura a strazii, Le Fooding si-a castigat in timp adepti la Paris si la New York, ajungand sa publice chiar un ghid care clasifica restaurantele dupa alte criterii decat ghidul Michelin.

Sunt apreciate bistrourile "cool" si in pas cu vremurile, autorii ghidului fiind mai putini impresionati de luxul afisat in materie de decoratiuni sau accesorii ca servetele sau fete de masa. Urmatorul ghid anual al Le Fooding urmeaza sa apara in noiembrie 2011 si, desi considerat ca fiind anti-Michelin prin criteriile sale de apreciere, Alexandre Cammas sustine ca ambele ghiduri pot coexista fara probleme pe piata.

Cum in decembrie se vor implini zece ani de la aparitia Le Fooding, aniversarea va fi marcata din timp printr-o serie de evenimente incepand cu luna aprilie, cand picnicurile caracteristice miscarii se vor tine la Val d'Isere, Nisa si Paris.

Alte evenimente vor fi organizate la Milano si la Paris, unde un restaurant improvizat va sta deschis vreme de saptezeci si doua de ore, iar bucatarii vor incanta publicul cu arta lor, in schimburi de cateva ore. O parte din veniturile obtinute vor fi donate in scopuri caritabile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
slow food,
paris,
le fooding,
Alexandre Cammas,
/arta-si-societate/panorama/slow-food-cu-muzica-5724509
5724509
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.