Secretul unei vieti lungi si fericite: cultura

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 05 iunie 2011 65 afişări

Se spune ca exercitiul fizic, o alimentatie echilibrata si lipsa viciilor cresc sansele unei vieti indelungate. Studii recente intreprinse in Norvegia arata insa ca secretul unei vieti lungi si fericite ar putea fi cultura.

Rezultatele studiului, publicate in "Journal of Epidemiology and Community Health" arata ca persoanele implicate in activitati culturale, cum ar fi mersul la un concert, muzeu, spectacol sau chiar la un eveniment sportiv ori cantatul la un instrument sunt de regula mai multumite de viata lor, mai sanatoase si risca mai putin sa fie afectate de depresie.

Totodata, autorii studiului, realizat pe un esantion reprezentativ de peste 50.000 de norvegieni, arata ca legatura intre implicarea in activitati culturale si sanatate nu are de-a face cu situatia materiala si pozitia sociala. Aceasta constatare a fost facuta separat de evidenta ca situatia materiala mai buna face posibil in mai mare masura accesul la cumpararea de produse culturale si faciliteaza o calitate mai buna a ingrijirii sanatatii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestyle,
cultura,
studii,
Norvegia,
calitatea vietii
/arta-si-societate/panorama/secretul-unei-vieti-lungi-si-fericite-cultura-8315609
8315609
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.