Secretul profitului: miresele

Postat la 09 iunie 2009 22 afişări

Miresele care-si doresc ceva unic pentru nunta lor sfideaza pana si criza, atragand atentia marilor creatori de moda, scrie Financial Times. Daca studiile evidentiaza, cel putin in SUA, o scadere a vanzarilor de vestimentatie feminina, rochiile de mireasa urmeaza o cu totul alta tendinta, deoarece femeile doresc intotdeauna ceva deosebit pentru ziua nuntii lor.

 

Pana nu de mult, oferta de rochii de mireasa nu era remarcabil de variata; in ultima vreme insa, tot mai multi creatori de moda, cum ar fi Oscar de la Renta, Monique Lhuiller, Alice Temperley sau Carolina Herrera, au fost atrasi de potentialul de crestere al acestui segment. Reprezentatii Oscar de la Renta, spre exemplu, afirma ca vanzarile de articole pentru mirese le-au crescut cu 50% anul acesta, estimand o dublare a profiturilor fata de anul 2007, cand au intrat in acest segment. Cu cresteri similare se lauda si oficialii Alice Temperley, pentru care vanzarile de rochii de mireasa genereaza 20% din totalul veniturilor. Si magazinul online de moda Net-a-porter.com si-a lansat in luna martie o sectiune dedicata celor ce se pregatesc de casatorie, care a fost foarte bine primita.

 

Concurenta pentru atentia mireselor dispuse sa cheltuiasca pentru o rochie deosebita a crescut atat de mult, incat creatoarea Vera Wang recunoaste ca s-a vazut nevoita sa mai reduca preturile pentru colectia de primavara 2010, ceea ce face ca o rochie sa se poata cumpara in medie cu 3.800 de dolari in loc de 5.500. Alti creatori intrati mai recent pe piata hainelor pentru mirese sunt Vivienne Westwood, Lanvin, Giambattista Valli si Marchesa, cu colectii adecvate diferitelor tipuri de cliente, inclusiv celor ce nu mai vor neaparat ceva traditional. Rochiile pentru ziua nuntii trebuie sa reflecte, mai nou, diferiti factori care tin de personalitatea si de biografia mireselor; unele femei nu mai sunt deja la prima casatorie, altele cauta ceva potrivit unei nunti in Bali, altele vor ceva cu totul deosebit, care sa iasa in evidenta.

 

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/secretul-profitului-miresele-4525321
4525321
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.