Sculpturi cu pene

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 19 martie 2023 29 afişări

Sculpturi cu pene

După ce a debutat cu o lucrare realizată din 23.000 de iadeşuri fierte aranjate într-o spirală, pe care i-a achiziţionat-o colecţionarul de artă Charles Saatchi, artista britanică Kate MccGwire a continuat să lucreze cu materiale naturale neapreciate de alţii, scrie The Telegraph, specializându-se în sculpturi din pene de pasăre. Ideea i-a venit după ce a văzut un depozit dărăpănat care avea podeaua acoperită de pene de porumbei, ajungând să realizeze lucrări care pot necesita ani buni de muncă şi pot costa mai bine de 100.000 de euro.

O parte dintre sculpturile sale sunt expuse în hoteluri precum NoMad din Las Vegas sau Hôtel de Crillon din Paris, la festivaluri de artă sau sunt prezente în expoziţii din Japonia, Hong Kong, China, Coreea de Sud, Elveţia, SUA ori Germania. Materialul pentru lucrările sale, penele, provine de la crescători de porumbei, adunat atunci când păsările îşi schimbă penajul, sau de la crescători de fazani, artista folosind însă şi pene de la alte zburătoare, cum ar fi coţofenele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARTA,
Sculpturi cu pene,
coreea de sud

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.