Record mondial: un surfer învinge un val înalt de 27 de metri (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 12 noiembrie 2011 66 afişări

Surferul american Garrett McNamara a stabilit în această săptămână un nou record mondial, reuşind să reziste pe un val de 27 de metri la un concurs de surfing care are loc la Praia do Norte, Nazaré, Portugalia.

"Nu mă gândeam cât de mare e valul, voiam doar să găsesc un loc mai bun pentru surfing. A venit însă ca o tonă de cărămizi pe umerii mei şi atunci mi-am dat seama că dacă aş fi căzut în acele momente, ar fi fost rău de tot", a declarat McNamara pentru ABC News.

Garrett McNamara are 44 de ani, este originar din Hawaii şi a realizat şi un film despre coasta Nazaré, unde conformaţia deosebită a fundului oceanului (aşa-numitul "Nazaré Canyon") stimulează producerea unor valuri extrem de înalte, excelente pentru surfing, dar care nu o dată au ajuns să inunde oraşul pescăresc cu acelaşi nume situat pe ţărm.

Precedentele recorduri le-au aparţinut americanului Ken Bradshaw, care a reuşit să reziste pe un val de aproape 26 de metri. Un alt surfer, Mike Parsons, s-a apropiat în 2008 de recordul mondial, învingând un val de peste 23 de metri.

Competiţia de la Praia do Norte a început la 2 noiembrie şi va dura până la 28 noiembrie. Participă şase echipe de câte doi surferi, originari din Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Ţara Bascilor, Maroc, Brazilia, Germania, Franţa şi SUA. Echipa câştigătoare se va califica pentru competiţia internaţională de surfing din 2012 care va avea loc tot la Praia do Norte.

Recordul lui McNamara redat cu încetinitorul:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/record-mondial-un-surfer-invinge-un-val-inalt-de-27-de-metri-video-8967331
8967331
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.