Perlele Mariei Antoaneta

Postat la 11 decembrie 2007 1 afişăre

Perlele care altadata impodobeau gatul reginei Frantei Maria Antoaneta vor fi scoase in curand la licitatie la Londra, organizatorii asteptandu-se sa obtina o suma de aproape 600.000 de euro pentru ele.

Perlele Mariei Antoaneta, in numar de 21, au fost scoase din Franta in timpul Revolutiei de catre contesa de Sutherland, sotia ambasadorului britanic, urmand a fi inapoiate reginei in momentul in care aceasta ar fi iesit din inchisoare.

Cum regina a fost executata in 1793, perlele au ramas in posesia familiei Sutherland, ajungand sa fie montate intr-un colier cu rubine si diamante jumatate de secol mai tarziu, cu ocazia nuntii nepotului contesei.

Acest colier, creat in 1849, va fi pus in vanzare de catre casa de licitatii Christie’s. Conform lui Raymond Sancroft-Baker, expertul in bijutierii al cunoscutei case de licitatii, aparitia la licitatie a unor bijuterii ce au apartinut Mariei Antoaneta care nu au mai fost vandute anterior este un eveniment rar, iar istoria celor disponibile acum le face extrem de atragatoare pentru colectionari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
licitatie,
colectii
/arta-si-societate/panorama/perlele-mariei-antoaneta-2301982
2301982
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.