Pe meleaguri piemonteze

Postat la 12 mai 2009 37 afişări

Inca neasaltat de turisti ca Toscana, Umbria sau Veneto, Piemont este o regiune cu oameni rezervati si mandri de dialectul si de cultura lor, dar care se dovedesc primitori si prietenosi cu turistii.

ALBA: Oras medieval, este una dintre capitalele gastronomice ale Italiei, renumit pentru trufe albe si vinuri. Una dintre principalele atractii culturale este catedrala de caramida rosie San Lorenzo, ce dateaza din secolul al XII-lea. Pentru amatorii de specific culinar local se recomanda Bar Pettiti, cu delicioasele sale prajituri si produse de patiserie, sau unul din restaurantele de moda veche.

 

CANELLI: Localitate inconjurata de viile de unde se recolteaza strugurii Moscato, din care se produce vinul spumant Asti. In zona se gaseste castelul familiei Gancia, pioniera in domeniul vinului spumant in Italia, care produce in ziua de azi 20 de milioane de sticle de spumant pe an. Cele mai frumoase locuri de cazare din Canelli se afla de fapt mai sus de oras, ascunse printre vii, cum ar fi La Casa in Collina, transformata dintr-o ferma veche intr-o pensiune cu privelisti superbe.

 

GOVONE: Situat in zona Roero, gazduieste unul dintre cele mai frumoase castele din partea locului, care aduce cu un Versailles la scara mai mica, decorat cu fresce, statui de marmura, tapiserii chinezesti si candelabre de cristal. Se recomanda sederea la pensiunea Sogni e Tulipani (“Visuri si lalele”), un vechi conac renovat cu grija de proprietarii sai actuali.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
cultura,
istorie,
Toscana,
Ve
/arta-si-societate/panorama/pe-meleaguri-piemonteze-4352549
4352549
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.