Pe malul fluviului Mekong se naste un nou Las Vegas

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 24 iulie 2011 19 afişări

Cum oamenii de afaceri chinezi au si ei nevoie de locuri unde sa-si cheltuiasca banii ca sa se relaxeze dupa atata munca, li se pregateste o destinatie inspirata in parte de Las Vegas.

Construit intr-o zona economica speciala din regiunea Triunghiul de Aur, marginita de Myanmar, Thailanda si Laos si aproape de granita cu China, orasul se va ridica pe o portiune de teren concesionata de autoritatile din Laos unui grup de firme chinez, KingRomans.

Planurile investitorului KingRomans, care s-a apucat deja de lucru, prevad doua cazinouri, peste zece hoteluri, un aeroport international, terenuri de golf, case de vacanta, restaurante, baruri si magazine.

Denumit Kapok City, noul oras situat pe malul fluviului Mekong isi trage numele de la copacul al carui lemn era exploatat in zona, iar pentru construirea sa a trebuit sa fie mutate doua sate din Laos, cu templele aferente cu tot. Unul din principalele motive pentru care investitorii au ales acest loc pentru derularea investitiei il reprezinta faptul ca pe teritoriul Chinei cazinourile sunt interzise, iar la Kapok City cei care vor sa-si incerce norocul la mesele de joc sunt la adapost de autoritati.

Noua localitate, care va fi a doua ca marime din Laos dupa numarul de locuitori, preconizat a atinge 200.000, nu apare inca pe harti. Limba oficiala este chineza, iar moneda principala este yuanul, alaturi de bahtul thailandez.

Pe langa chinezi sunt asteptati si turisti din Thailanda si din Occident, care au deja la dispozitie un cazinou cu doua mii de angajati, ce aminteste prin aspect de cele din Las Vegas. Cei care-i calca pragul sunt intampinati de statui ale unor zeitati greco-romane, iar hotelul de la intrare este decorat cu reproduceri la scara mare ale unor capodopere renascentiste.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/pe-malul-fluviului-mekong-se-naste-un-nou-las-vegas-8520185
8520185
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.