Oferta speciala: croaziera cu pasari si greieri

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 12 martie 2011 63 afişări

Dupa cursa construirii unor nave cat mai mari si mai sigure, ceea ce le-a transformat in adevarate fortarete pe mare, operatorii de vase de croaziera isi dau seama ca a venit timpul pentru o schimbare, scrie Wall Street Journal.

Schimbarea vizeaza confortul pasagerilor, mai precis gasirea unei solutii pentru ca acestia sa nu-si mai petreaca tot timpul inchisi in nava, plimbandu-se intre cazinou, cinema si alte locuri de distractie pe mini-orasul plutitor si sa simta ca navigheaza pe ocean.

Solutia gasita este cresterea spatiului exterior dedicat petrecerii timpului de catre pasageri, atat pe navele de lux, cat si pe cele obisnuite. S-au amenajat astfel zone cu gazon atent intretinut, restaurante in aer liber, studiouri de arta unde calatorii pot lua lectii de pictura sau mici cabine cu vedere la ocean pe care le pot inchiria VIP-urile. Alte nave le-au pregatit pasagerilor zone in aer liber dedicate fie jocurilor video, fie exercitiilor fizice ori au prevazut anumite apartamente cu balcoane mari unde s-au instalat jacuzzi si televizoare special construite sa reziste vantului si apei sarate. Si, pentru ca natura nu e muta, cei aflati la bordul anumitor vase cu zone verzi se pot delecta cu inregistrari ale unor cantari de pasari, greieri sau broaste.

Preocuparea pentru amenajarea de zone de relaxare in aer liber la bordul navelor se datoreaza si dorintei operatorilor de vase de croaziera de a-si "intineri" clientela si a de a schimba perceptia publicului conform careia asemenea excursii sunt numai pentru tinerii casatoriti si pentru cei de varsta a treia.

Pe langa crearea de zone in aer liber, se incearca si reamenajarea spatiului interior, pentru a-i face pe pasageri sa se simta ca in mijlocul naturii, prin inlocuirea ferestrelor obisnuite cu unele inalte cat tot peretele si introducerea de plante decorative.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
panorama,
turism,
croaziera,
pasari,
natura,
nave,
confort
/arta-si-societate/panorama/oferta-speciala-croaziera-cu-pasari-si-greieri-8055725
8055725
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.