O plimbare în spaţiu

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 19 februarie 2022 36 afişări

O plimbare în spaţiu

Deşi cei mai mulţi oameni nu vor putea părăsi vreodată planeta Pământ, unii dintre ei ar putea avea ocazia să se simtă ca şi cum se plimbă prin spaţiu, graţie unei sculpturi aparte. Intitulată „SpaceWalk”, sculptura lungă de 57 de metri şi înaltă de 25 de metri seamănă cu un montagne russe, fiind instalată în parcul Hwanho din oraşul Pohang din Coreea de Sud.

Gândită ca un mijloc de promovare a turismului în zonă, sculptura a fost creată de artiştii germani Heike Mutter şi Ulrich Genth şi confecţionată de o companie producătoare de oţel din oraş, POSCO. „SpaceWalk” este deschisă publicului în toate zilele săptămânii, acesta putându-se plimba pe ea la înălţime, şi poate fi admirată chiar şi noaptea datorită unui sistem de iluminare cu leduri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURISM,
SpaceWalk,
sculptura,
artisti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.