Noua modă printre angajaţii care au libertatea de a lucra de oriunde vor

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 19 iunie 2021 462 afişări

Multă lume lucrează de acasă şi, probabil, va prefera s-o facă în continuare, iar printre cei care lucrează astfel se numără unii care nu doresc să fie legaţi de o locuinţă sau alta, ci doresc să aibă posibilitatea de a se muta de colo până colo.

Aceştia ar putea alege o rulotă, dar găsesc şi soluţii care li se par mai interesante, inspirându-se de la ciobanii de altădată. Cel puţin în Marea Britanie, după cum scrie The Guardian, ultima modă printre cei care se duc rar sau deloc la birou este aşa-numita «colibă mobilă», o colibă pe roţi în care locuiau cândva păstorii ca să poată supravegheze atent oile. Se caută nu numai colibe mutătoare vechi, una dintre acestea, din perioada victoriană, vânzându-se recent la licitaţie pentru suma de 16.000 de lire, faţă de o estimare de 800 de lire, unui londonez bogat, care a oferit mai mult decât un oier care şi-o dorea, ci şi unele nou-construite şi echipate cu tot confortul posibil având în vedere dimensiunea lor.

Unele companii s-au specializat în construirea de colibe mobile moderne, existând şi cazuri de firme care au recurs la această afacere din cauza pandemiei, când n-au mai putut să-şi desfăşoare activitatea obişnuită din cauza restricţiilor. Un astfel de exemplu este Henley Hut Company, care realizează colibe mobile placate cu lemn şi dotate cu roţi de fontă, geamuri termopan, feronerie în stil vechi şi trepte de acces lucrate manual. O astfel de colibă care are şi încălzire în pardoseală, duş, bucătărioară, pat dublu şi dulapuri poate costa cel puţin 45.000 de lire sterline.

Altă companie producătoare de colibe mobile este Plankridge, care a înregistrat o creştere a cererii în ultimul an.

Se pot găsi chiar şi seturi cu tot ce trebuie pentru a construi o asemenea colibă acasă.

Pe lângă birouri sau spaţii de relaxare în grădină, colibele mobile sunt folosite şi în scop turistic, închiriate prin Airbnb şi nu numai, ca puburi ori ca birouri pentru mici afaceri sau spaţii de retail.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.