Nederanjat, dar nu singur

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 25 ianuarie 2021 32 afişări

Nederanjat, dar nu singur

Cu toate că nu e o noutate, o opţiune de relaxare şi vacanţă câştigă teren în rândul celor care vor să călătorească, tot mai multă lume preferând să se izoleze în deplasare alături de un grup de rude sau prieteni pe care-i invită să le ţină companie.

Metoda de izolare care asigură distanţarea socială este, scrie New York Times, închiriatul unor hoteluri sau complexuri turistice la fel cum altădată se închiriau case de vacanţă. Astfel, clienţii se pot asigura că nu mai stă nimeni în afară de invitaţii lor în locul respectiv, şi în plus au parte de serviciile unui hotel şi intimitatea unei case de vacanţă. Moda asigurării izolării prin rezervarea unui hotel întreg de către cei dispuşi să plătească zeci de mii de dolari a început dinainte de pandemie, dar şi-a câştigat tot mai mulţi adepţi odată cu restricţiile impuse anul trecut. Se preferă structuri de cazare care au şi spaţii în aer liber unde se pot aduna oamenii şi unde se poate asigura distanţarea necesară pentru cupluri sau grupuri mai mici de persoane care înainte să vină stăteau împreună.

La rândul lor, hotelurile au ales să profite de noua tendinţă ca să nu stea neocupate, adaptându-se la noile cerinţe. Dacă înainte de pandemie ofereau opţiunea de rezervare completă numai la cerere, între timp şi-au regândit oferta, având din start asemenea pachete pentru cei dispuşi să plătească suficient. Mai mult, unele şi-au reamenajat, de exemplu, bucătăriile pentru ca clienţii care doresc să poată găti fără a se simţi intimidaţi de toată aparatura profesionistă şi au pregătit mici spaţii cu birouri şi imprimante pentru cei care vor să mai şi lucreze.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
panorama,
vacanta,
case,
pandemie,
hoteluri,
turism

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.