Istoria cabaretului Chat Noir

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 07 octombrie 2012 79 afişări

O expoziţie deschisă la L'Hôtel de Rosimond, devenit muzeul zonei Montmartre, prezintă istoria cabaretului Chat Noir, locul de întâlnire al boemei pariziene dinspre sfârşitul secolului al XIX-lea.

Expoziţia, care va rămâne deschisă până la 13 ianuarie 2013, prezintă peste 200 de picturi, desene, afişe sau forme de carton pentru teatrul de umbre, unele dintre lucrări fiind semnate de Toulouse-Lautrec ori de post-impresioniştii din grupul Les Nabis.

Inaugurat în 1881 de către pictorul ratat Rodolphe Salis, Chat Noir a avut un rol covârşitor în transformarea cartierului Montmartre într-un centru artistic şi literar, printre cei care au călcat pragul localului numărându-se Claude Debussy, Jules Verne sau Emile Zola.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/istoria-cabaretului-chat-noir-10170518
10170518
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.