Inscripţia "Made in Space", în curând pe etichetele produselor din comerţ

Postat la 05 mai 2012 20 afişări

Agenţia Spaţială Europeană plănuieşte lansarea unei campanii de promovare ce intenţionează să prezinte oamenilor beneficiile pe care aceştia le obţin în urma cheltuirii taxelor lor pe Staţia Spaţială Internaţională (SSI).

Lista produselor concepute în urma cercetărilor spaţiale este foarte lungă, de la spuma visco-elastică până la termometrul pentru măsurarea temperaturii în ureche, însă criza financiară din ultimii ani face cheltuirea banilor de la buget pentru explorarea spaţială mult mai dificil de justificat.

Campania de promovare plănuită de Agenţia Spaţială Europeană arată că specialiştii în ştiinţele spaţiale se tem de limitarea bugetelor acestora, ca urmare a faptului că publicul nu conştientizează contribuţia acestor cercetări la creştera economică. Agenţia Spaţială Europeană estimează că Staţia Spaţială Internaţională va avea un cost total de 100 de miliarde de euro, sumă ce include costurile de funcţionare pe următorii 10 ani. Costul pentru fiecare plătitor de taxe din Europa este de un euro pe zi, echivalentul unei ceşti de cafea.

Mai mult pe www.descopera.ro.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/inscriptia-made-in-space-in-curand-pe-etichetele-produselor-din-comert-9596637
9596637
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.