Înaripaţi la muzeu

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 26 septembrie 2021 46 afişări

Atunci când se deschide un muzeu nou, se angajează, bineînţeles, şi personal. Aşa se face că printre cei mai noi angajaţi ai Muzeului Academiei Americane de Film (Academy Museum of Motion Pictures) se numără şi un şoim.

Rolul acestuia este să zboare peste muzeu şi mai ales peste cupola sa de sticlă să sperie porumbeii nepoftiţi care şi-ar putea face cuib acolo şi murdări clădirea cu dejecţii, scrie LA Times. Muzeul, care va fi inaugurat pe 30 septembrie, are o cupolă de sticlă formată din 1500 de panouri, iar conducerea acestuia doreşte să le menţină curate fără a apela la metode care dau dovadă de cruzime faţă de păsări, cum ar fi ţepuşele sau otrava.

Şoimul angajat de muzeu se numeşte Spencer şi se prezintă la lucru alături de dresoarea sa, efectuând zboruri de două ore pe deasupra clădirii de două ori pe săptămână. Spencer mai colaborează şi cu Los Angeles County Museum of Art din apropiere, unde trebuie să sperie porumbeii şi pescăruşii atraşi de zonele exterioare unde se mănâncă ale instituţiei. Atunci când este la serviciu, poartă un rucsăcel cu GPS, pentru ca dresoarea să-l poată urmări cu ajutorul unei aplicaţii de pe telefon.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.