Hotelurile, intre ciudatenii de arhitectura si muzee de arta contemporana

Postat la 05 iulie 2010 49 afişări

In incercarea de a atrage clienti cu gusturi fine, ori poate pe cei doritori de ceva neobisnuit, hotelurile aleg ca strategie de diferentiere designul si decoratiunile insolite, aglomerarea de lucrari de arta ori pur si simplu ciudateniile plastice.

In aceasta ultima categorie se inca-dreaza Hotelul Estela, din Sitges, Spania, cu ale sale noua camere "de arta" amenajate de artisti contemporani. Una dintre camere este un vartej de forme abstracte, cu fete ciudate ce se itesc de dupa ramuri si mai stranii incarcate de fructe, iar o alta camera are deasupra patului o pictura a unei femei care se machiaza.

Un hotel din Argentina, El Casco Art Hotel din Patagonia, se lauda cu nu mai putin de 475 de opere ale celor mai buni artisti ai tarii. Intr-unul din apartamente se pot admira nudurile pline de culoare ale lui Ernesto Bertani, in timp ce alt apartament din hotel a fost decorat cu picturi abstracte ce inchipuie terenuri de fotbal si peisaje citadine.

Cu adevarat remarcabil este Hotel of Modern Art, din apropiere de Guilin, din sud-vestul Chinei. Asa cum il arata numele, este mai degreaba o combinatie intre un hotel si un muzeu, care consta dintr-un parc cu sculpturi, cunoscut drept Yuzi Paradise, iar camerele sunt si ele amenajate in spiritul artei contemporane, cu tuse avangardiste, cum ar fi niste scaune in stil Salvador Dali. De parca cele doua sute de sculpturi semnate de mai bine de o suta patruzeci de artisti internationali nu erau de ajuns, hotelul in sine este o realizare spectaculoasa, fiind o constructie triunghiulara cu acoperisuri tapetate cu iarba, intr-un decor de lacuri si orezarii.

Hotel des Arts din San Francisco a optat la randul sau pentru transformarea in spatiu de expresie artistic, cu fiecare camera decorata de cate un designer. O camera are peretii acoperiti de harti ale SUA, intr-o alta se-arata norisori pe pereti, iar o a treia are un aspect multicolor ca intr-o lume din desene animate.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/hotelurile-intre-ciudatenii-de-arhitectura-si-muzee-de-arta-contemporana-6481659
6481659
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.