Ghiocei de preţ

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 13 martie 2023 46 afişări

Ghiocei de preţ

Chiar dacă nu mai există nebunia de acum câteva secole, când unii investeau în bulbi de lalele pentru a-i revinde la preţuri din ce în ce mai mari, există în continuare oameni dispuşi să plătească ceva mai mult pentru a avea flori pe care nu le au alţii.

Un astfel de exemplu îl constituie ghioceii, ai căror bulbi pot ajunge să se vândă cu sume cuprinse între 1500 şi 2000 de euro, în funcţie de soi. Cultivatorii pasionaţi de ghiocei petrec ani buni pentru a obţine soiuri rare, scrie Financial Times, din care vând bulbi colecţionarilor, pentru asemenea sume. Pentru a-şi menţine preţurile însă, cultivatorii sunt nevoiţi să nu dezvăluie locul în care cresc florile, ca să nu fie vizitaţi de hoţi, având grijă ca nici măcar din fotografiile în care apar să nu se poată ghici acest aspect.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
flori,
bulbi,
lalele,
ghiocei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.