Frumoasele ziduri din L.A.

Postat la 27 noiembrie 2010 13 afişări

Daca tot le place sa deseneze pe peretii orasului, de ce sa-i lasi pe strada, unde ar putea avea probleme, si sa nu le dai sansa unei educatii care sa-i transforme in artisti de succes? Acesta este ideea de unde a pornit un proiect lansat in Los Angeles, al carui initiator este el insusi artist, dar si muzician.

Pentru a-i ajuta pe artistii necunoscuti sa se descurce pe cont propriu, Ricardo Guerrero a angajat contabili care sa-i invete cum sa-si administreze banii, precum si artisti profesionisti care sa le arate cum sa-si puna talentul la lucru si pe alt mediu de expresie in afara de pereti, ceea ce i-ar putea ajuta intr-o eventuala cariera.

Proiectul lui Guerrero, denumit Graff Lab si lansat in urma cu patru ani, dupa reducerea fondurilor pentru educatia artistica a copiilor in scoli si dupa inchiderea unui tunel unde artistii stradali in devenire se puteau exprima in siguranta, este un program de week-end care le ofera celor interesati spatiu de expresie in zona din jurul unei cladiri de birouri din metropola americana, unde au pereti la dispozitie pentru exersarea creativitatii.

De la infiintare, Graff Lab a atras de la adolescenti la persoane de peste treizeci de ani. Graff Lab este deschis oricui, cu conditia sa nu faca parte dintr-o banda de infractori. A reusit chiar sa atraga participanti din cartiere indepartate, unii dintre cei deveniti de-ai casei aflandu-se in cautarea unui loc in care sa-si manifeste talentul dupa ce avusesera probleme cu politia pentru ca fusesera surprinsi in timp ce desenau pe alte ziduri din oras.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
panorama,
graffiti,
Los Angeles,
social,
arta,
Graff Lab
/arta-si-societate/panorama/frumoasele-ziduri-din-l-a-7754034
7754034
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.