Doreste domnul o liposuctie?

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 05 iunie 2011 34 afişări

Considerate multa vreme apanajul femeilor, retusurile unor caracteristici naturale sau ale urmelor varstei incep sa devina o solutie acceptabila si pentru barbati, scrie The Wall Street Journal.

Chiar daca femeile recurg in continuare la chirurgie estetica in numar mai mare, a devenit acceptabil si pentru barbati sa incerce sa scape de un exces de tesut adipos plasat intr-un loc nepotrivit, de pielea care atarna la gat dupa o anumita varsta sau sa-si mai aranjeze urechile.

Pana si barbatii mai tineri apeleaza la asemenea retusuri, mai ales ca progresele inregistrate in materie de tehnici operatorii le permit sa plece repede acasa, stiut fiind ca in general barbatii vor sa se intoarca repede la lucru.

Motivele care-i imping sa apeleze la metode chirurgicale de imbunatatire a aspectului fizic sunt dorinta de a se mentine competitivi intr-un mediu profesional dominat de tineri, divortul, multi dintre cei divortati vrand sa arate mai bine pentru a-si gasi o noua partenera sau chiar dorinta de a capata un aspect mai masculin, in cazul celor foarte tineri care solicita reducerea sanilor.

Un alt motiv il reprezinta schimbarea imaginii idealului masculin fata de acum niste de zeci de ani, afirma specialistii, care sustin ca barbatii din filmele anilor '40-'50 aveau muschii mult mai putin reliefati, fata de vremurile actuale, cand se promoveaza o alta imagine, prin figurinele unor eroi de benzi desenate sau prin intermediul revistelor pentru barbati.

Pe de alta parte, desi acum nu se mai tem sa se lase vazuti apeland la clinici de chirurgie estetica, barbatii sunt mai nemultumiti decat femeile de rezultatele retusurilor solicitate, lucru datorat, spun specialistii, in parte faptului ca acestia nu stiu sa-si exprime suficient de bine asteptarile fata de chirurgi.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/doreste-domnul-o-liposuctie-8313895
8313895
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.