Deprinderi care se predau cândva multor oameni, apoi au fost uitate pe măsură ce lucrurile au devenit tot mai uşor de înlocuit, revin în actualitate

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 03 mai 2021 64 afişări

Deprinderi care se predau cândva multor oameni, apoi au fost uitate pe măsură ce lucrurile au devenit tot mai uşor de înlocuit, revin în actualitate, fiind propuse celor care ţin să protejeze mediul înconjurător. O astfel de iniţiativă, scrie The Guardian, a venit de la mişcarea «Fashion Revolution» (Revoluţia Modei), creată în urma prăbuşirii unei fabrici de textile din Bangladesh în 2013, care încearcă, printre altele să determine oamenii să conştientizeze impactul pe care hainele lor îl au asupra mediului. În acest scop, a organizat recent o săptămână de ateliere online cu artişti, meşteşugari şi creatori de modă, care i-au învăţat pe cei interesaţi cum să-şi  prefacă hainele şi chiar cum să creeze accesorii din diverse obiecte casnice pe care altfel le-ar arunca atunci când s-ar plictisi de ele.

Printre atelierele online s-au numărat unul de transformare a tricourilor, sub îndrumarea creatoarei londoneze Lydia Bolton, care comercializează chiar şi o trusă specială, care conţine un tipar adaptat după măsura la haine a clientului, un curs de înfrumuseţat hainele vechi prin pictură, sub îndrumarea artistei Alice Dansey-Wright ori un atelier de transformat articolele vestimentare cu ajutorul broderiei. Un alt atelier, susţinut de creatoarea de origine chineză Clara Chu, le-a propus participanţilor să înveţe cum să refolosească obiecte casnice pentru a le transforma în accesorii, având ca material de lucru covoraşe de baie, pămătufuri de şters praful şi multe altele din care se pot realiza genţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pandemie,
moda,
haine,
atelier,
accesorii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.