Departe de turistii dezlantuiti

Postat la 14 aprilie 2009 15 afişări

O vacanta tihnita chiar in plin sezon nu e doar un vis. Se gasesc inca locuri mai putin umblate chiar si in zona Mediteranei.

OLYMPOS: Zona turceasca incarcata de mitologie, cu un oras intemeiat de negutatorii licieni, prin care au trecut imparati romani si corsari bizantini si ale carui ruine se pot admira langa tarm. In vremurile moderne, zona a devenit loc de adunare pentru hippies, care si-au facut culcus in copaci si si-au intins hamace. Olympos a scapat de agitatia din regiune gratie populatiei de testoase de mare, protejate foarte strict. Turistii care vor sa exploreze locul se pot caza la casele de oaspeti ale diverselor familii din satul Cirali.

 

SERIFOS: Insula greceasca mai putin cunoscuta si ca atare mai putin frecventata, probabil si din cauza terenului nu foarte primitor. Legenda spune ca insula ar fi impietrit dupa ce in acest loc s-ar fi intors Perseu cu capul Meduzei. Singura asezare turistica de pe acesta insula este Livadi, totodata si port, cu taverne si plaja, unde se pot practica si sporturi nautice. Principala asezare este Chora, situata pe cel mai inalt punct al insulei, cu case de un alb orbitor si un vechi fort venetian.

 

CABO DE GATA: Un loc cu aspect apropiat de cel al unui desert si totodata camin al multor specii de pasari. In anii saizeci a fost utilizat de catre Sergio Leone, Clint Eastwood si Charles Bronson pentru turnarea celebrelor lor westernuri spaghetti, atrasi de oazele cu palmieri si de satele albite de soare. Exista chiar si un oras fantoma ce se poate vizita pe langa mina de aur abandonata de la Rodalquilar.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/departe-de-turistii-dezlantuiti-4213853
4213853
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.