Cum va plac fotoliile roz? Dar covoarele verzi?

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 09 aprilie 2011 49 afişări

O noua tendinta se manifesta de ceva vreme in materie de design interior al locuintelor: perfectiunea nu mai e la mare pret. Denumita "undecorating" ("dez-decorarea"), aceasta tendinta presupune crearea unui stil caracterizat de o asa-numita imperfectiune creativa, care face locuinta sa arate locuita, spre deosebire de casele care par decorate ca pentru o aparitie in revistele de specialitate.

La baza acestei tendinte stau publicatii ca "Domino" sau "Apartments" ori bloguri ca "Apartment Therapy" sau "Design Sponge", specializate in oferirea de sfaturi de design interior cititorilor care doresc sa-si amenajeze singuri casa astfel incat sa-i reprezinte, scrie Wall Street Journal. "Dez-decorarea" presupune atentie in cheltuirea banilor alocati operatiunii, prevalenta bunului gust asupra dorintei de a cumpara obiecte scumpe doar pentru ca proprietarul sa se laude cu ele in fata celor care-i calca pragul si construirea unei atmosfere de casa unde vrei sa locuiesti si nu de spatiu menit doar sa incante ochiul.

Noul curent in materie de design interior a castigat rapid multi adepti, ajutat de contextul economic dificil al ultimilor ani, in care s-a impus ideea de cumpatare, iar o casa prea bogat decorata nu mai e chiar un ideal. Multi dintre cei care adopta noul stil de amenajare a locuintei cauta sa-i imprime acesteia o atmosfera de dezordine energica, mergand in unele cazuri pana la combinarea de stiluri si culori care se nu impaca tocmai bine sau chiar deloc, pentru a sublinia ideea de imperfectiune si a face sa para ca nu s-a depus cine stie efort la decorarea casei.

Pe masura ce tendinta castiga teren s-ar putea inmulti, logic, si designerii care-si ofera serviciile de "nedecoratori" sau "dez-decoratori" de interioare.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/cum-va-plac-fotoliile-roz-dar-covoarele-verzi-8141785
8141785
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.