Cum poţi să te pui bine cu vecinii

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 06 mai 2012 48 afişări

Păsările nu devin agresive doar atunci când îşi apără propriii pui de prădători, ci şi când îi apără pe cei ai vecinilor, arată studii recente.

Un astfel de studiu care-i are ca subiect pe piţigoii mari a dat la iveală faptul că aceştia se adună în grupuri ca să alunge prădătorii care le ameninţă puii, dar şi spre a sări în ajutorul vecinilor cunoscuţi, după ce au cuibărit în acelaşi loc de mai multe ori, dacă din trilurile acestora reiese că sunt în pericol.

Acest comportament, afirmă autorii studiului, se datorează faptului că păsările ori au primit ajutor de la vecini cu altă ocazie, ori se tem ca nu cumva şi cuibul lor să nu fie ameninţat şi nu vor să-şi strice relaţiile cu aceştia.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/cum-poti-sa-te-pui-bine-cu-vecinii-9596734
9596734
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.