Cum a reuşit un artist să facă tablouri renumite din gunoaiele altora

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 15 mai 2022 68 afişări

Cum a reuşit un artist să facă tablouri renumite din gunoaiele altora

Nu e niciun secret că ceea de dau unii la gunoi se dovedeşte a fi foarte util altora, atunci când aceştia se nimeresc la locul potrivit pentru a găsi ceva care să le stimuleze creativitatea.

Aşa stau lucrurile în cazul artistului Carmelo Midili, a cărui expoziţie de la Boston Sculptors Gallery, intitulată „Carmelo Midili: Beyond Shape”, a devenit posibilă datorită unor obiecte date la gunoi. Mai precis, pe vremea când studia la o facultate de artă din New York, unde şi lucra seara la curăţenie, artistul a găsit la gunoi diverse tablouri realizate de studenţii instituţiei pe care aceştia nu le consideraseră suficient de bune ca să le păstreze. I-a venit atunci ideea să ducă tablourile aruncate în studioul său, scrie Boston Globe, unde a început să le transforme în sculpturi, primind ajutor la adunatul de materiale noi de la alţi lucrători de la curăţenie care ştiau de proiectul său.

Atunci când s-au strâns suficiente cât să înceapă, Midili s-a gândit să taie bucăţi din lucrările date la gunoi pe care apoi să le combine în diverse forme pe cadre de lemn pentru a le da o dimensiune în plus. După cum spune artistul, un motiv al interesului său pentru tablourile aruncate de alţii a fost ideea de eşec, el dorind să atragă atenţia asupra percepţiei negative a acestuia, când de fapt, în opinia sa, eşecul te ajută să progresezi. Sculpturile construite din picturile altora păstrează imaginile iniţiale, pe care le combină în diverse forme, după povestea pe care simte Carmelo Midili că i-o spun, fiind create ca o încercare de a da o nouă viaţă lucrărilor de care s-au descotorosit alţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tablouri,
artist

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.