Cu materialul, culorile şi iniţialele clientului

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 11 noiembrie 2012 56 afişări

Cumpărătorul modern de produse de lux nu se mai mulţumeşte doar să arate că şi le permite, ci simte şi nevoia să le individualizeze în moduri cu totul noi, raportat la ceea ce a cunoscut până acum istoria marketingului, scrie The Independent.

Această dorinţă a sa nu a trecut neobservată de companiile din domeniul luxului, care le permit clienţilor să personalizeze produse deja existente sau să solicite produse lucrate manual la comandă.

Spre exemplu, Bottega Veneta le oferă clienţilor posibilitatea să-şi pună iniţialele pe genţile de piele cu litere în divese culori, iar Louis Vuitton le oferă clienţilor mai multe opţiuni prin serviciul său Haute Maroquinerie, astfel încât aceştia pot contribui la realizarea designului unei genţi alegând unul dintre cele cinci stiluri oferite, culorile şi căptuşeala sau elementele metalice, după care comanda este trimisă la atelierele firmei.

Casa Prada are şi ea un serviciu similar prin care clienţii pot cumpăra genţi şi alte articole de marochinărie lucrate la comandă şi au posibilitatea să aleagă culori şi finisaje. La fel şi Goyard, care realizează geamantane şi genţi de voiaj la comandă din 1853, iar mai nou creează şi genţi pentru biciclete pliabile ori garderoburi pentru hăinuţele căţeilor. Alte companii oferă servicii de personalizare cu iniţialele utilizatorului a produselor de papetărie folosite ori a mapelor pentru documente.

Creşterea cererii de produse lucrate la comandă se datorează, spun specialiştii, dorinţei firmelor de a oferi clienţilor garanţii că produsul este deosebit, chiar greu de reprodus dacă are o lucrătură mai complicată, dar şi dorinţei clienţilor de a avea ceva mai trainic, în condiţiile în care multe din produsele din ziua de azi nu mai sunt realizate să ţină prea mult.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/cu-materialul-culorile-si-initialele-clientului-10295320
10295320
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.