Ciupercărie constructivă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 29 ianuarie 2022 45 afişări

Pe lângă diversele preparate culinare, ciupercile ar putea ajunge şi în clădiri sub formă de elemente ale acestora, dacă proiectul unei companii londoneze de design care caută noi întrebuinţări materialelor reciclabile are succes. Firma Blast Studio a găsit o modalitate de a utiliza miceliu (aparatul vegetativ al ciupercilor) în imprimante 3D, creând pentru moment nişte coloane de model.

Coloanele tipărite 3D au în componenţă miceliu de ciuperci şi deşeuri provenite de la paharele de carton pentru cafea recuperate de prin Londra. Miceliul se hrăneşte cu deşeurile şi astfel pe coloană cresc ciuperci care pot fi recoltate şi consumate, scrie Dezeen. Blast Studio lucrează în prezent la adaptarea tehnologiei sale pentru a putea printa 3D un pavilion şi speră ca va putea fi utilizată în viitor la construcţia unor clădiri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DESIGN,
3d,
cladiri,
deseuri,
londra,
ciuperci,
ciupercarie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.