Ce-a cautat regele Spaniei la New York

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 26 martie 2011 32 afişări

In cinstea restaurarii portretului sau si a reintroducerii lui in expozitia de la Metropolitan Museum of Art din New York, regele Filip al IV-lea al Spaniei a acordat autografe celor interesati.

Evenimentul nu a fost pus insa la cale de casa regala spaniola, ci de Improv Everywhere, o organizatie americana specializata in farse nevinovate in locuri publice, ce a gasit un tanar care sa semene perfect cu regele din tabloul realizat cu mai bine de patru sute de ani in urma de Velazquez.

Imbracat in haine similare cu cele din pictura, "regele" s-a asezat langa aceasta, discutand cu vizitatorii si dandu-le autografe pana cand paznicii muzeului, dandu-si seama de neobisnuitul situatiei, au inceput sa puna intrebari.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/ce-a-cautat-regele-spaniei-la-new-york-8100173
8100173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.