Cât costă „Abbatarurile”?

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 11 iunie 2022 40 afişări

Cât costă „Abbatarurile”?

Se spune că Abba are nevoie de 140 de milioane de lire sterline pentru a acoperi costurile concertelor lor cu hologramă, după ce a lansat un concert cu „Abbatars” realizate de firma de efecte speciale a lui George Lucas. Suedezii s-au întors pe scenă joi (26.05.22) pentru prima dată în 40 de ani cu un spectacol derulat de avataruri într-o arenă special construită din Parcul Olimpic Queen Elizabeth din Londra, Stratford. Ludvig Andersson, fiul lui Benny Andersson, care este producătorul muzical al proiectului, a declarat pentru ziarul „The Telegraph” că nicio trupă nu a mai încercat o performanţă virtuală, deoarece „este atât de scump”. El a adăugat: „De asemenea, avem nevoie de mulţi oameni care să vină să-l vadă pentru o perioadă foarte lungă de timp”. „The Times” estimează că trupa va trebui să recupereze 140 de milioane de lire sterline pentru a acoperi costurile spectacolului lor digital.

Concertul high-tech de 95 de minute a fost creat de cei patru membri ai Abba – Agnetha Fältskog, 72 de ani, Björn Ulvaeus, 77 de ani, Benny Andersson, 75 de ani şi Anni-Frid Lyngstad, 76 de ani – îmbrăcaţi în costume de captare a mişcării pentru a preînregistra performanţa. Artiştii de pe scena de la locaţia cu o capacitate de 3.000 de locuri sunt avatarurile lor digitale, create folosind capturarea mişcării şi alte tehnologii de Industrial Light and Magic, fondată de regizorul „Star Wars” George Lucas, în vârstă de 78 de ani. Spectacolul ar putea rula la Londra încă trei ani sau poate merge în altă parte pentru a-şi recupera costurile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Abba,
concerte,
george lucas,
spectacol

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.