Batalia de la Copenhaga: hippies alungati de autoritati nu vor sa plece

Postat la 06 martie 2011 25 afişări

Un cunoscut cartier din Copenhaga, creat in 1971 de catre hippies care se instalasera intr-o fosta baza navala abandonata, a pierdut lupta cu autoritatile care doresc modernizarea zonei.

Dupa un proces care a durat cativa ani, instanta suprema a Danermarcei a confirmat o decizie anterioara prin care se arata ca locuitorii cartierului cunoscut sub numele de Christiania nu au dreptul irevocabil de a locui in baza navala abandonata.

Cartierul a fost infiintat de catre hippies care si-au construit acolo propria lor societate, iar autoritatile i-au lasat in pace, nepercepandu-le chirie, ci doar impunand plata apei, a electricitatii si a altor servicii de acest gen; zona a devenit in timp o atractie turistica. Intristati de decizia instantei, locatarii din Christiania sustin insa ca nu se vor da dusi din zona pe care guvernul doreste sa o aduca la standarde moderne si ca vor incerca sa negocieze cu autoritatile.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/batalia-de-la-copenhaga-hippies-alungati-de-autoritati-nu-vor-sa-plece-8033171
8033171
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.