Miliardul de dolari al lunii mai (FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 05 mai 2013 48 afişări

Licitaţiile de artă de programate de casele Sotheby's şi Christie's pentru luna mai la New York vor genera vânzări de cel puţin un miliard de dolari, dacă estimările caselor se concretizează, scrie The Telegraph.

Miliardul de dolari al lunii mai (FOTO)

Chiar dacă nu sunt scoase la vânzare tablouri de Munch sau Picasso de 100 de milioane de dolari, lucrările de artă impresionistă şi modernă ar trebui să se adjudece pentru aproape 400 de milioane de dolari, iar cele de artă contemporană pentru peste 700 de milioane, potrivit The Telegraph.

Printre tablourile disponibile colecţionarilor se numără o natură statică de Cézanne, evaluată la 25 de milioane de dolari (foto), precum şi câteva lucrări de Francis Bacon, Gerhard Richter, Jackson Pollock sau Roy Lichtenstein, evaluate cam la aceeaşi sumă.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/miliardul-de-dolari-al-lunii-mai-foto-10844080
10844080
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.