Volanul, dotare optionala

Postat la 26 februarie 2007 12 afişări

In curand, drumurile lungi si obositoare la volan vor fi inlocuite de plimbari in care soferul va deveni pasager si volanul isi va pierde utilitatea de astazi.

Sebastian Thrun, 39, profesor la Standford, este unul dintre cei mai apreciati constructori de "masini-robot" din lume. Anul trecut a castigat marele premiu de doua milioane de dolari al unui concurs in care masina sa s-a deplasat singura pe o distanta de peste 200 de km, prin desert.

Urmatorul pas, atat pentru Thurn, dar si pentru industria automobilelor robot, este concursul stradal din toamna, unde tehnologia isi poate dovedi intr-adevar utilitatea. Daca una dintre masini va reusi sa se autoghideze in traficul artificial (alte masini, semafoare si chiar pietoni), in viitorul apropiat marii constructori vor implementa, treptat, tehnologia. Deja exista masini care strang centura pasagerilor si inchid automat geamurile daca simt iminenta unui accident, masini care se parcheaza singure, sau care franeaza daca masina din fata incetineste brusc.

Chiar daca pare inca departe, ziua in care masinile isi vor conduce singure pasagerii este o realitate. Expertii apreciaza ca este cea mai buna solutie pentru reducerea numarului de accidente rutiere si estimeaza ca pana in 2025 ar putea fi construita prima autostrada complet automata.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Volanul,
,
dotare,
optionala
/arta-si-societate/lifestyle/volanul-dotare-optionala-4073642
4073642
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.