Stapanii lui Spider-Man

Postat la 26 februarie 2007 19 afişări

O firma de publishing pe internet pretinde ca are drepturi de co-proprietate asupra unor personaje precum Spider-Man si a luat masuri legale impotriva revistei de benzi desenate Marvel.

Cazul a fost inregistrat saptamana trecuta la un tribunal din New York de catre Stan Lee Media, o companie co-fondata de creatorul lui Spider-Man, Stan Lee. Stan Lee Media sustine ca Lee a renuntat la drepturile sale de autor pentru personaje in 1998, cand compania a fost relansata, el primind in schimb un salariu si o cota din actiunile firmei.

"Nu sustin aceasta actiune si cred ca procesul este nefondat", se arata intr-o declaratie transmisa de Marvel in numele lui Stan Lee, acum in varsta de 84 de ani. Printre celebrele personaje create de Lee se numara X-Men, Incredible Hulk si Fantastic Four. Sequel-ul "Spider-Man 3", in care joaca Tobey Maguire si Kirsten Dunst, va fi lansat in luna mai a acestui an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Stapanii,
lui,
Spider-Man
/arta-si-societate/lifestyle/stapanii-lui-spider-man-4073670
4073670
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.