Silozurile de grâne, transformate de artişti

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 12 martie 2017 101 afişări

Elemente din peisaj care nu atrag prea multă atenţie asupra lor, silozurile de grâne se pot dovedi un spaţiu foarte potrivit pentru artiştii dispuşi să le înfrumuseţeze, scrie CNN.

Silozurile de grâne, transformate de artişti

Ideea de a  folosi silozurile drept pânză i-a venit unui artist australian, Guido van Helten, care i-a dat curs în 2015, atunci când a pictat un siloz abandonat în oraşul Brim de pe continent. Lucrarea l-a adus în atenţia presei şi a publicului, ajutând la revitalizarea localităţii. Artistul a călătorit de atunci şi pe alte continente, pictând pe ziduri şi calcane de clădiri în SUA, Mexic sau Europa.

El nu-şi plănuieşte lucrările în avans, ci decide la faţa locului ce subiect vor avea după ce se familiarizează cu împrejurimile şi oamenii. Ultima lucrare i-a fost comandată de orăşelul australian Coonalpyn, care speră să atragă astfel turişti dispuşi să admire arta de pe siloz. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
artisti,
atragere,
dispunere,
refuz,
cnn,
dovedire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.