Top 100 cei mai admiraţi CEO: Steven van Groningen, preşedinte & CEO Raiffeisen Bank SA Romania

Autor: Florin Casota Postat la 11 martie 2017 344 afişări

Steven van Groningen locuieşte în România din 2001, an de când deţine aceeaşi funcţie la bancă; face strategii pe termen lung, participă la competiţii de triatlon, organizează maratoane, propune soluţii pentru mediul politic în relaţia cu mediul de afaceri, este vegetarian, aleargă cât de des poate în parc, are o atitudine de management prudentă, este familist, scrie pe blog.

Top 100 cei mai admiraţi CEO: Steven van Groningen, preşedinte & CEO  Raiffeisen Bank SA Romania

A reuşit să piloteze corect Raiffeisen Bank România şi prin boom, şi prin criză: între 2009 şi 2011 au crescut atât profitul, cât şi activele băncii, care în 2015 a ocupat poziţia a patra în topul băncilor după valoarea activelor, cu o cotă de piaţă de 8,4%.

Steven van Groningen a absolvit Universitatea Leyden din Olanda, cu specializare în drept comercial, după care s-a reorientat spre banking, având ocazia să cunoască din interiorul ABN Amro criza financiară din Rusia anilor ´90.

A coordonat pentru ABN Amro lansarea activităţii băncii în România, apoi a preluat conducerea Raiffeisen Bank România în 2002, în urma fuziunii acesteia cu Banca Agricolă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.