Şi-au transformat grădina într-o afacere profitabilă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 29 octombrie 2016 623 afişări

Şi-au transformat grădina într-o afacere profitabilă

Cândva simbol al statutului social al stăpânilor casei, grădinile înconjurate de ziduri rămân la mare căutare printre cei care doresc să cumpere o proprietate imobiliară în Marea Britanie, scrie The Telegraph. Proprietarii din ziua de azi sunt însă ceva mai practici şi preferă să pună grădina la treabă ca să recupereze cheltuielile cu întreţinerea ei.

Familia care deţine Hatch House, din Tisbury, comitatul Wiltshire din sud-vestul Angliei, Sir Henry şi Lady Rumbold, şi-a transformat grădina amenajată iniţial în secolul al XVII-lea într-un spaţiu deschis publicului, care ulterior a ajuns să găzduiască spectacole de balet ale Covent Garden Dance Company, devenite între timp un eveniment anual. Pe lângă spectacole, grădina Hatch House mai găzduieşte şi câteva nunţi în fiecare an.

Proprietarii Gordon Castle din Scoţia au profitat şi ei de grădina lor, lansând până şi o marcă de bere, una de cidru şi una de gemuri şi sosuri. Simpla prezenţă a grădinii nu garantează însă profitul pentru proprietarii care nu o ţin doar pentru ei, ea trebuie îngrijită atent şi studiat în timp ce fructe se pot produce şi ce trebuie făcut ca oamenii să revină la evenimentele organizate în ea, explică David Jacques, proprietarul Sugnall Hall din Staffordshire, de profesie arhitect peisagist.

Acesta deţine o grădină construită în 1737 şi folosită multă vreme pentru producţia de legume şi fructe destinte consumului de zi cu zi al proprietarilor. Vizitatorii din prezent pot mânca fructe culese din pomii grădinii sau bea suc produs din acestea, pot participa la târguri horticole, nunţi sau chiar festivaluri de jazz. Experţii în astfel de proprietăţi îi dau dreptate, sfătuindu-i pe cei interesaţi de o achiziţie să caute una cu o grădină deja profitabilă, ca să nu-şi mai bată capul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.