Ce poti păţi dacă găseşti un portofel pe strada şi nu îl duci la poliţie

Postat la 29 octombrie 2016 833 afişări

Ce poti păţi dacă găseşti un portofel pe strada şi nu îl duci la poliţie

Persoanele care-şi însuşesc bunuri găsite sau ajunse din eroare în posesia lor şi nu le predau autorităţilor sau persoanelor care le-au pierdut, riscă închisoarea de la o lună la trei luni sau amendă. 

La data de 25 octombrie a.c., o tânără de 27 de ani, din Vadu Izei, a sesizat poliţia cu privire la faptul că persoane necunoscute şi-au însuşit portofelul în care avea actul de identitate, 700 de euro, 200 de lei şi un telefon mobil, pierdute în faţa imobilului în care locuieşte.

Ea a declarat că portofelul şi telefonul i-au căzut în timp ce încerca să-şi aşeze copilul pe bancheta din spate a autoturismului, iar după aproximativ două minute, când şi-a dat seama că-i lipsesc, a revenit în acel loc dar nu le-a mai găsit.

Poliţiştii au demarat activităţi de cercetare şi investigare în vederea identificării persoanei care şi-a însuşit bunurile şi recuperării acestora.

La două zile de la semnalarea faptei, la sediul poliţiei s-a prezentat un bărbat de 42 de ani din localitate, care a predat telefonul şi 640 de euro, declarând că le-a găsit în curtea locuinţei sale. Acestea au fost restituite persoanei vătămate, scrie jurnalmm.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.