Seful Hyundai, dupa gratii

Postat la 26 februarie 2007 14 afişări

Presedintele companiei Hyundai Motor, Chung Mong Koo (foto), a fost condamnat la trei ani de inchisoare sub acuzatia de delapidare de fonduri si abuz de incredere. Producatorul coreean se confrunta cu o scadere vizibila a castigurilor in 2006, deprecierea monedei nationale fata de dolar si performante slabe comparativ cu principalii concurenti (Honda si Toyota). Chung, in varsta de 68 de ani, a fost acuzat de folosirea fondurilor companiei in scopuri personale si pentru sustinerea ilegala a unor politicieni. De asemenea, potrivit declaratiilor facute de judecatorul Kim Dong Oh al Curtii Centrale din Seul, conducatorul Hyundai a fost gasit vinovat si de abuz de incredere. Din cele 110 milioane de dolari pe care se pare ca i-a sustras din cadrul companiilor asociate, cel mai bogat om din Coreea de Sud a folosit o parte pentru "convingerea" unor politicieni si oficiali ai guvernului sa il ajute sa preia controlul grupului auto.

Procurorii au cerut drept pedeapsa sase ani dupa gratii, insa instanta a acordat doar trei, motivand ca destinatia fondurilor nu a fost personala. Totusi, cele 2 sau 3 milioane de woni folositi pentru cheltuielile personale ale lui Chung si ale familiei sale par sa contrazica argumentul.

Contrariat de verdict, Chung a facut apel si va ramane la conducerea companiei. Data fiind restrictia de calatorie impusa presedintelui companiei, strategia de extindere a Hyundai va fi puternic afectata de eveniment.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Seful,
Hyundai,
,
dupa,
gratii
/arta-si-societate/lifestyle/seful-hyundai-dupa-gratii-4073569
4073569
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.